mimesis.no > linker> fagrelaterte
fredag 19. februar 2010

Om fotografi, teknologi, design, kommunikasjon og medier

Her er de første linkene i min samling av jobbrelaterte nettsteder. Det kommer flere.

Fotografi
Nettsteder som handler om fotografi - både om bildene og om teknikken.

Fotografi Nettstedet til tidsskriftet Fotografi - min viktigste oppdragsgiver.
Digit.no Kai Thons meget innholdsrike nettsted om digital fotografi, med meget god nyhetsdekning og et vell av tester, særlig av konsumentkameraer.
Foto.no Det eldste nettstedet om fotografi i Norge - meget bra avdeling for kjøp og salg, og en aktiv diskusjonsportal - både om bilder og fototeknikk
Fotograf Bjørn Rørslett Bjørn Rørslett er noe så sjeldent som en original og dyktig fotograf og samtidig en svært kunnskapsrik fagmann - også om det tekniske. På engelsk.
Outback Photo Innholdsrikt nettsted som hjelper til å holde meg ajour om ikke minst hva som skjer på arbeidsflyt innen digitale bilder.
Luminous Landscape Amerikansk nettsted som klarer å holde et høyt nivå både på fotografi og teknikk.

Grafisk design og produksjon
Nettsteder med god og nyttig informasjon om kreativ visuell kommunikasjon.

Grafill Den norske yrkesforeningen for illustratører, grafiske designere og andre som jobber med visuell kommunikasjon på det kreative planet.
VISKOM Visuell Kommunikasjon Norge. "Er bransje- og arbeidsgiverorganisasjonen for grafiske og andre bedrifter i visualiseringssektoren."
Creative Pro CreativePro.com er et velorientert nettsted med artikler, linker og ressurser for den som er opptatt av publishingteknologi og hvordan den brukes.


Generelt om data- og medieteknologi
IT-teknologi og beslektede emner

News.com C|nets engelskspråklige nyhetsside med god oppdatering på teknologi- og IT-nyheter..
Nettskriving.no Norsk nettsted om nettskriving og bruk av innhold på web. For folk som skriver for web og publiserer innhold på nettet.


Kunsten å kommunisere
gode linker om kommunikasjonsfaget.

Blogger Gratis bloggtjeneste, blogger.com eies nå av Google og gir mulighet til å opprette en eller flere blogger, innlemme dem i egne nettsider om du vil og du kan oppdatere bloggen via web, epost eller endog mobiltelefon - sistnevnte foreløpig bare for den som bor i USA.
Prosa Fagtidsskriftet om faglitteratur, utgitt av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening. Nettstedet er kommet i ny utgave samtidig som den nye papirutgaven er på plass. Den gamle utgaven kan fremdeles leses her.


Om medier og hvordan de bruker teknologi
Mediebedrifter og deres teknologi.

The iPod blog Playlist - bloggen som følger op alt som skjer rundt iPod og Podcasting. På engelsk.
Publish.com Innholdsrikt nettsted om publishing-teknologi og ikke minst anvendelsen av teknologien. For profesjonelle. På engelsk.

© 2010: Mimesis
info@mimesis.no